Regenton actie: Goirle

Bestel een regenton met korting!
Samen met de gemeente Goirle willen we de natuur behouden, zodat insecten, bijen, vlinders en vogels een plaats kunnen vinden in onze tuin. Voor deze actie kunt u zich tot 24 april 2020 inschrijven op biodiversiteitgoirle.nl. De tonnen zijn ook te zien in het gemeentehuis, CC Jan van Besouw, de bibliotheek, de Leybron en natuurlijk in de tuin op 6 april 2020. Ook korting op bezorg- en aansluitkosten. Meer informatie lees je in de folder.

De regenton actie is op 15 april 2021 gestopt.
In 2019 is Groener Goirle begonnen met de regentonactie. Dit hebben we gedaan in samenwerking met Beijens  www.regentonnen.nl uit Udenhout. We hebben op verschillende plaatsen regentonnen uitgestald en folders verspreid. De eerste aanvraag voor een regenton was op 23 februari 2019. Op het voorjaarsevenement hebben we veel aan promotie gedaanen dit resulteerde in behoorlijk wat aanvragen. Over heel 2019 zijn 51 regentonnen geplaatst . Dit aantal viel ons enigszins tegen, dus zijn we in 2020 weer opnieuw gestart om het belang van het besparen van water onder de aandacht te brengen, met een stukje in Goirles Belang. Direct daarna kwamen weer aanvragen binnen en in 2020 zijn 41 regentonnen geplaatst. De droogte van dat jaar 2020 heeft misschien wel geholpen om mensen bewuster te maken van het belang van een regenton. In februari 2021 hebben we weer een stukje in Goirles Belang geplaatst en nu komen er nog steeds aanmeldingen binnen. Dat betekent dat we de 100 gepasseerd zijn. Op 27 maart 2021 is de 100ste ton geplaatst en wethouder Mw. Liselotte Franssen was  daarbij aanwezig zijn en heeft enkele plantjes aangeboden. Deze actie was mogelijk omdat we subsidie krijgen van de gemeente Goirle.

Regenton actie: Tilburg

Heel Tilburg aan de (regen) TON met de blauwe tuinen actie

Vraag hier een regenton aan voor deze actie 

Stichting OpgroeneVoet wil 1000 Blauwe(re) Tuinen in Tilburg e.o. realiseren. Dat doen zij door ondersteuning en informatie te bieden over de maatregelen die men zelf kan nemen om de tuin watervriendelijker in te richten. Regentonnen.nl is partner van het blauwe tuinen actie project in Tilburg

Een eerste stap is vaak het plaatsen van een regenton. Ze zijn vaak te groot om mee te nemen én je wilt weten wat te doen als je hem hebt. Een regenton meenemen, plaatsen en aansluiten is soms moeilijker dan je denkt. Daarvoor hebben we de oplossing:

We brengen ze naar je thuis! Mét gratis advies en korting op de originele prijs!

Bestel je via dit formulier? dan wordt deze gratis geleverd. Mét de benodigde accesoires én bijbehorend advies voor jouw tuin. Ter plekke kan bekeken worden of het Blauwe Tuinen Klusteam ook de installatie kan uitvoeren.

Indien mogelijk i.v.m. de planning kan een standaard installatie worden afgesproken voor een arbeidsprijs van € 35,-. Extra materialen en aansluitstukken kunnen dan voor de reguliere winkelprijs worden afgerekend. Hieronder kunt u de flyer bekijken van deze actie.

Regenton actie: Haaren

Regenton Actie gemeente Haaren is voorbij
De houten regenton 200/225 liter van Beijens regentonnen doen mee aan deze actie!
Gemeente Haaren bestaat uit:  Biezenmortel, Helvoirt en Esch.
De gemeente wil de bewoners stimuleren om regenwater op te slaan in een Regenton. Dit om overbelasting van het riool tegen te gaan en regenwater te gebruiken voor de planten in de tuin. Meer informatie over dit project: 06-23164962 —>Cees