Informatie

Bespaar water met een regenton

Het water komt regelmatig met bakken uit de lucht vallen in Nederland en België. Door een regenton van regentonnen.nl te plaatsen onder de regenpijp vangt u dit gratis regentwater op. Regenwater kunt u namelijk goed gebruiken om de planten water te geven, uw auto te wassen of zelfs het toilet mee door te spoelen. Hiermee bespaart u het kostbare drinkwater. Met behulp van een emmer, kraantje of pomp kunt u gemakkelijk het water uit uw regenton halen. Met een regenton in de tuin heeft u een blauwere tuin. Doordat het water niet direct het riool in gaat helpt u het klimaat een stukje mee. Uw groene voetafdruk neemt toe en sloten en kanalen stromen minder snel over doordat het water ook op andere manieren zijn weg kan vinden terug de grond in. Een regenton in de tuin helpt u verder met een klimaat neutraal huishouden.

Regentonnen.nl

Regentonnen zijn recycle producten

De eikenhouten regentonnen van Regentonnen.nl worden geïmporteerd uit Frankrijk. Daar zijn ze jarenlang gebruikt voor het rijpen van diverse wijnen. Vandaar dat de regenton vaak van binnen ook nog rood ziet van de rode wijn. Daarnaast heeft het hout gewerkt waardoor de nerven in het hout goed zichtbaar zijn en het een rustieke uitstraling heeft. Zodra de regentonnen op de werkplaats van Regentonnen.nl binnenkomen worden ze grondig gereinigd en waar nodig gerepareerd. Vervolgens worden de regentonnen aangeboden in de webshop. Er worden dus geen nieuwe bomen gekapt om deze eikenhouten regentonnen te maken. Dat maakt een eikenhouten regenton een perfect recycle product.

Regentonnen.nl

Zet je regenton van de grond af

Regentonnen.nl raadt het af om je regenton direct op de grond te zetten. Zet je regenton ook nooit los in het zand. Als een houten regenton in aanraking komt met de grond kan er veel vocht bij komen van onderaf. Daardoor staat de regenton langdurig in een vochtige omgeving en kan het hout sneller gaan rotten. Daarnaast is de holle ruimte onder een regenton een geschikte plek voor ongedierte. Voorkom dit door je regenton van de grond af te zetten met een speciale onderzetter van Regentonnen.nl. Met een onderzetter kan je langer genieten van een eikenhouten regenton, kastanje houten regenten of kunststof regenton. Haal meer sfeer in je tuin met deze luxe tuindecoratie regentonnen van Regentonnen.nl

Regentonnen.nl

Geef je regenton op tijd aandacht

Om lang te kunnen genieten van je regenton zal je deze regelmatig moeten onderhouden. Door een regenton van de grond te zetten met behulp van een onderzetter voorkom je al de meeste problemen. Daarnaast adviseert Regentonnen.nl om je prachtig stukje tuin decoratie jaarlijks te reinigen met een grove borstel. Na het reinigen behandel dan de regenton met gekookte lijnzaadolie. De lijnzaadolie geeft een beschermlaag op de regenton tegen de harde regen of felle zonnestralen. Daarnaast krijgt het hout weer zijn kleur terug en worden de houtnerven meer benadrukt. Jaarlijks een behandeling met gekookte lijnzaadolie zorgt ervoor dat je langer kan genieten van de sfeer in je tuin met een regenton van Regentonnen.nl.

Regentonnen.nl

Let op als het gaat vriezen

In Nederland en België wil het in de wintermaanden wel eens regelmatig gaan vriezen. Een nachtvorst van -5 zal geen probleem zijn maar bij aanhoudende vorst  overdag en s`nachts van meer van min ± 10 graden adviseren wij om geen water meer in uw regenton te hebben.
Dus:  Bij strenge vorst kan uw prachtig stukje tuindecoratie gaan lekken of zelfs kapotgaan.
Advies: -Zorg dat uw regenton bij strenge vorste helemaal leeg is, hij kan wel gewoon buiten blijven staan.

Regentonnen.nl adviseert u graag in het onderhoud van uw regenton zodat u jarenlang kan genieten van meer sfeer in uw tuin met een eikenhouten of kastanje houten regenton.
Naast de houten tonnen variant heeft Regentonnen.nl ook de Green Basic en de wandmodel design kunststof regenton in het assortiment.

Regentonnen.nl