Informatie over de houten regenton

Onze eikenhouten Regentonnen komen uit Frankrijk en zijn daar gebruikt als wijnvat, na het bottelen van de wijn uit het vat worden de vaten door ons geïmporteerd en grondig gereinigd voor ze in de verkoop gaan als regenton, kuip of waterreservoir. Een recycle product waar je nog jarenlang plezier van kunt hebben.

Een eikenhouten wijnvat is mooi als decoratie voor in de tuin. Geef je tuin extra sfeer door de houten regenton onder de regenpijp te plaatsen op een harde ondergrond. Gebruik een onderzetter zodat hij 15 cm van de grond staat. Zo heb je nooit vocht en ongedierte onder de regenton. Voorkom houtrot, zet de houten regenton nooit rechtstreeks in het zand. Zorg dat er altijd water in de regenton staat om uitdroging te voorkomen. In de winter bij strenge vorst het regenwater uit de regenton laten lopen om kapotvriezen te voorkomen. Als onderhoud kun je een maal per jaar de regenton reinigen met een harde borstel om afvalresten te verwijderen. De regenton kun je goed beschermen met gekookte lijnzaadolie, een natuurlijk houtverduurzaming product.

Een aansluiting op de regenpijp kan eenvoudig met een pvc-regenautomaat of een zinken overloop. Naast de meest verkochte regenton van 200 Liter een zijn er ook regentonnen verkrijgbaar in een andere houtsoorten en formaten. Waaronder de kastanjehouten regentonnen, deze zijn nieuw en komen uit Portugal. Het regenwater kan gebruikt worden voor het sproeien van de tuin, begieten van planten en bloemen, of het wassen van de auto. Voor andere vragen kunt u altijd terecht bij Regentonnen.nl.

 klik hier om gebruiksaanwijzing te downloaden

Regenton 350 Liter los deksel en onderzetter